Der er faktisk flere fordele ved lydbøger, end jeg troede. Jeg mente ikke lige, det var noget for mig, indtil jeg prøvede det ved et tilfælde. Så var jeg solgt. Den mulighed der er i at kunne høre en god bog samtidig med, jeg laver noget andet. Høre en bog i bussen er logisk nok, men at høre en bog, mens jeg svinger støvsugeren eller tømmer opvaskemaskinen, det er smart. Det er to ting på en gang, som ellers skulle have hver deres tidsrum. Jeg er i hvert fald meget begejstret, og jeg føler mig markant mere belæst – også selvom det er højtlæsning.

Biografier i lange baner

Alle liv er spændende, alle begivenheder kan være det. Derfor kan jeg lide de personlige fortællinger. Det kan være korte perioder i et liv, det kan være hele årtier, det kan være en hel eksistens. Men det er virkeligt, og det er altid noget, som end ikke den bedste forfatter med den mest livlige fantasi kan finde på. Det tiltaler mig, når et liv foldes ud på spændende vis, mens jeg er på tilskuerrækken og lytter med, danner mig mine egne billeder, og nu også får det hele læst højt af en blød og behagelig stemme, som jeg kan pause, lige når jeg har lyst.

Alle de bedste lydbøger

Det bliver ikke dårligere af, at jeg har fundet et sted, hvor jeg kan høre dem alle. Også bøger, der ikke er biografier, for det sker bestemt også. Men det er gode priser og mange titler, og det er alt det, jeg gerne vil have og høre.

Jeg nyder at finde den næste, jeg skal lytte til. Store personligheder, der foldes ud. Og med lydbøger kanjeg ikke springe i handlingen, hvis jeg får lyst til det. Jeg må tålmodig vente og se, hvordan det folder sig ud.