Der findes flere hobbyer end mennesker. Og min hobby er måske lidt speciel, men ikke desto mindre er jeg glad for, at jeg har valgt at kaste min tid, penge og kærlighed efter noget, som jeg anser for mere unikt end fodbold. Nemlig ølbrygning. Og nej, målet er ikke på nogen måde at konkurrere med de store bryggerier. Men drømmen er at skabe min egen helt unikke øl, der er kendetegnet ved naturlige, rå smagsnuancer inspireret af Norden. Jeg er i øvrigt langt fra den eneste, der er hoppet med det, der vel kan betegnes som en trend. Danmark er nemlig blevet en hovedstad for mikrobryggerier og hjemmebryggere.

Tid til omtanke og fordybelse i øllet

Jeg forbinder øl med meget mere end fest og kampdruk. Det er kultur. Det er historie. Det er en del af os mennesker og den måde, vi har levet på i tusindvis af år. Fra de første mennesker, der opdagede primitive former for gæring og øl, til munkene i de middelalderlige klostre, som begyndte at producere øl efter egentlige opskrifter. Øl er en del af vores DNA, og det er for mig mere end bare noget, der er en mindre del af fødselsdag eller anden festlig begivenhed. Jeg nyder det, ligesom mange sætter pris på en god rødvin.

Jeg startede derfor i det små med at brygge derhjemme med brygudstyr fra hjemmesiden her. Her er det ikke kun priserne, der er helt i top – eller skulle man sige bund? Der er også et kæmpe udvalg af løsninger og setups til både den helt (øl)grønne brygger til en gammel rotte i faget. De er desuden flinke til at hjælpe og guide i forhold til alt fra råvarer til valg af udstyr til lige netop dit projekt. Giv hjemmesiden et besøg og se, om der ikke er noget, som kan sætte gang i din drøm.