Jeg havde aldrig overvejet at brygge mit eget øl, men jeg faldt over en blog om ølbrygning på nettet. Ja, normalt er jeg heller ikke typen, der læser blogs, men det her viste sig at være rigtig spændende læsning, og jeg kunne samtidig også rigtig godt lide ideen om at brygge eget øl fra bunden af. Det skadede ikke at lære mere.

Det er muligt

Efter at have været på skolebænken havde jeg lært så meget, at det faktisk ikke var så svært igen, og det ville ikke tage alverden af min fritid. Allerede der virkede det mere tillokkende, og jeg var også meget spændt på resultatet. Egen øl lyder altså spændende.

Der skal selvfølelig udstyr til i form af bryganlæg og tilbehør til dette samt ingredienser som malt, humle og gær. Det basale havde jeg styr på, så nu skulle jeg skaffe det hele, så jeg kunne komme i gang.

Jeg kunne se, at den blog, jeg havde læst på, linkede til hjemmesiden https://www.hjemmebryggeren.dk/, så der kiggede jeg ind. Et godt valg, for der var styr på det hele. Jeg kunne få alt, hvad mit hjerte begærede, herunder færdige pakker, der gav forskellige typer af færdig-bryg.

Mere end bare salg

Passionen på denne hjemmeside var tydelig. Her var et væld af guides til det at brygge øl, bruge udstyret og meget mere. For en novice som jeg er det rigtig godt at have noget at støtte sig til. Det gjorde det endnu lettere at brygge løs, og på grund af alt dette blev den første Nielsen-bryg en stor succes.

Nielsen er i hvert fald ikke færdig med at brygge øl, for det giver blod på tanden. Der skal laves nye typer og nye smage, som kan glæde både mig og alle dem, der kommer på besøg.