Vækkeuret ringer, og du trykker på snooze. Vækkeuret ringer igen, og du tvinger din krop væk fra den varme dyne. Søvnen pilles ud af øjnene, havregrynene spises, og den daglige kop kaffe indtages per automatik. Det hele kører på rutinen, og pludselig sidder du i bilen på vej til arbejde igen. Dog kan du sagtens starte din morgen ud på langt mere behagelig vis. Du kan i denne artikel få tre tips til, hvordan du kan starte din dag – uden det kræver en stor indsats.

 

Sæt uret 10 minutter tidligere og stræk ud

Typisk flyver vi op af sengen og skynder os med at gøre os klar til dagens gøremål. Dog betyder det, at vi starter dagen ud med at være stressede, hvilket kan have indflydelse på resten af din dag. Sæt derfor vækkeuret 10 minutter tidligere og start dagen med nogle strækøvelser. På denne måde får du vækket din krop stille og roligt, og du vil i stedet starte dagen med en følelse af lethed.

 

Tag en kop varm te med fantastisk smag

Mange starter morgenen ud med en kop kaffe, men udskift gerne denne med en kop te i stedet for. Det skønne ved te er, at du kan variere smagen hver eneste dag. Der findes et væld af forskellige smagsvarianter, og du kører derfor ikke død i den samme smag hver morgen. Derudover er te sundt, og det kan være med til at styrke dit vægttab eller forebygge sygdomme.

 

Nævn tre ting, du er taknemmelig for

Det kan virke skørt, men det er yderst givende for dig at sætte pris på de små ting i livet. Hurtigt bliver vi opslugt af brok og regnvejr, som har en negativ indflydelse på vores sind og humør. Derfor er det ideelt at starte dagen med at nævne tre ting, som vi er taknemmelige for. Det kan være store ting som et godt helbred eller små ting som fuglekvidder.