Stuen er et af de helt centrale rum i hjemmet, og derfor er det vigtigt, at man sørger for, at den er indbydende for en selv, såvel som for gæsterne. Den bedste måde at gøre en stue indbydende på er ved at lægge fokus på hygge.

Et godt sofahjørne

Det mest centrale i stuen er det gode sofahjørne. Derfor er det særligt her, du skal lægge fokus, hvis du vil have en hyggelig stue. Det, der gør en stue hyggelig, er detaljerne. Det vil sige, at du endelig ikke må glemme sådan noget som planter, pyntegenstande, puder og billeder på væggene. Det er alle disse småting, der er med til at give rummet personlighed, og som giver det et skønt præg af hygge. Den bedste vej til hygge er uden tvivl at benytte varme eller naturlige farver – pas dog på med, at rummet ikke bliver for mørkt.

En sikker vinder er brændeovnen, hvis du vil skabe hygge og varme i rummet. Der er ikke noget bedre end at kunne krybe under et tæppe foran brændeovnen en kold vinteraften.

Find den bedste inspiration

Selvom du nu har læst denne artikel, og måske fået en fornemmelse af, hvad det er, der skal til for at få en hyggelig stue, kan du stadig godt mangle inspiration helt konkret til indretningen. Det er nemlig ikke altid lige nemt at indrette et hjem. Der findes et utal af stile, og det er svært ikke at blande dem sammen. Når det er sagt, skal det også nævnes, at det kan se virkelig godt ud at blande stilarter, men de stilarter, man blander, skal også komplementere hinanden, og det er langt fra alle stilarter, der gør det.

Der er mange steder, du kan få styr på stilarterne og finde inspiration – det gælder både online og offline. Offline kan du benytte sådan noget som boligmagasiner. Her kan du finde mange gode tips og inspiration. Problemet med dem er bare, at de mange gange kører efter et særligt tema, og det er derfor ikke hver gang, du køber et, at du bliver inspireret. Online er der et væld af valgmuligheder. Her kan du nemlig søge dig frem til lige præcis det, som du gerne vil undersøge nærmere eller blive inspireret af. Dog kan internettet være svært at navigere rundt i, da der både er mange brugelige og ubrugelige ting derinde. Frygt dog ikke, for der er i hvert fald én side, hvor du er sikker på at kunne finde noget inspiration, og det er på http://vvsogindretning.dk, hvilket er en blog, som onlineshoppen CompletLiving har sat i gang. Her kan du finde inspiration til stuen, men også resten af hjemmet, da de jævnligt opdaterer med artikler, der gør dig opmærksom på de nyeste tendenser og trends i indretningsbilledet.