Hvad er det vigtigste ved at brygge øl selv?
Det må – med 99 procent af svarene, hvis du spurgte andre – næsten med største sandsynlighed falde ud til, at det endelige resultat især skal kunne drikkes uden væmmelse på smagsløgene.
Udstyret til at brygge øl kan være nok så godt, du kan have organiseret dit hjemmebryggeri rigtig fornemt, og opstillingen og rengøring kan være flot, klinisk og gennemført, men hvis du står tilbage med noget udrikkeligt sjask, så er processen decideret ufrugtbar.
Og det var faktisk lidt med vilje, at vi brugte ordet “frugt” her, for antydningen – eller hovedsmagen – i noget øl kan netop være frugt; men denne artikel er ikke en guide til, hvordan du laver frugtet øl, men en opfordring til, at hvis du virkelig skal engagere dig i at brygge øl, så bryg selv øl, som du først og fremmest selv har lyst til at drikke og ikke for at imponere vennerne eller familien med.
Du vil med stor sandsynlighed miste gejsten ved at brygge øl selv, hvis du udelukkende gør det, fordi det er smart eller oppe i tiden, eller fordi du gerne vil imponere andre med kunsten at brygge øl.
Der er en grund til, at det at brygge øl er en kunstart, der er blevet forfinet gennem århundreder, og selvom teknologien med brygningsprocessen er blevet markant hurtigere, og er noget, som næsten hver person kan kaste sig over, så er det inderst inde stadig passionen og lysten, der skal drive dette værk for den enkelte i længden.
Der findes mange forskellige øltyper, der både beror sig på, hvordan de er brygget, og hvilken smag der karakteriserer dem, og det kan være en virvar af en jungle at hitte rundt i.
Man kan anskaffe sig udstyr til at brygge øl selv, hvor man kan give sig i kast med mange forskellige typer af øl, så det er bare med at prøve sig frem, men sørg nu altid for, at du går efter det, der gør dig mest tilfreds.
Comments by Anders Lundtang Hansen